Flyvervej 10, 4750 Lundby

Status – Hvor er vi nu

Status – hvor er vi nu?

– (Opdateret december 2021)

Avnø Oasis er en smeltedigel af kernefolk og frivillige med en bred vifte af kompetencer og kulturelle baggrunde, der forsøger at være med til at skabe en mere bæredygtig livsstil.
Hvor er vi nu?

Vi er en kernegruppe bestående af en håndfuld mennesker med en stor vision og solide kompetencer i forhold til organisation, undervisning, iværksætteri, permakultur, ecovillage-design, holistiskernæring, havearbejde, biodynamisklandbrug, grøn levevis, sundhed, personlig og åndelig udvikling, sociokrati, teater… og meget mere.

Vi har brugt det meste af 2021 på at opbygge stedet og en god fællesskabskultur. Vi fortsætter denne proces i foråret 2022, mens vi tilbyder et par kurser.

I løbet af sommeren 2022 vil vi afholde nogle større arrangementer. Vi håber at have vores lokalplan klar og kunne tilbyde længere kurser i efteråret 2022 eller i starten af 2023.

 

Dette gør Avnø Oase til det perfekte sted at udforske livet i et fællesskab eller udvikle en bred vifte af færdigheder ved frivilligt arbejde. Vi plejer at have 4-8 frivillige.

Der er 3 måder at bo her på: Som en del af kernegruppen, som “Eksplorer” eller som frivillig. De har alle et værelse med eget badeværelse. Par plejer at vælger at dele. Når vores lokalplan er klar, så vi lovligt kan oprette anparter, vil vi have mulighed for at være fastboende i et rum eller skabe lejligheder.

Vi stiler imod at bliver omkring 30-35 voksen plus deres eventuelle børn 🙂
Grundlæggende fakta om vores sted
  • 21 ha fredet jord (for det meste skov + eng) ved en fjord i et naturreservat.
  • Et par af os flyttede ind i juli 31, 2021
  • 73 store værelser med eget badeværelse.
  • Et industrikøkken, stor spisesal, stuer, bibliotek, klasseværelser,
  • Gymnastiksal, fittnessrum, auditorium, værksted osv.
  • Tabletennis, billardbord, pooltable, bordfodbold, airhocky, musikinstrumenter og meget mere som kan nydes vores fritid 🙂
  • Masser af forretningsmuligheder: 14.000 biler passerer hvert år til Avnø naturcenter for enden af vejen = > mennesker, der går forbi for at tilbringe tid i naturen uden nogen steder at få en kop te eller overnatte, med undtagelse af Naturcentrets shelter, hvor de skal gå en kilometer med alle deres ting, uden at vide om det allerede er optaget.
  • Vi sigter mod at dyrke så meget som muligt af det, vi spiser.
  • Ejendommen ejes af en fond med tilstrækkelige midler til at støtte os i vores opstartsfase. Når vi er klar, overtager vi ejerskabet 🙂
Vores arbejdsgrupper

De vigtigste arbejdsgrupper er etableret med mål og område. Da vi ikke er så mange mennesker endnu, kan møder er ganske ofte være helt uformelle samtaler over middagsbordet.

Socialt liv og aktiviteter

Vi spiser vores måltider sammen og planen er at fortsætte med det, selv når vi laver lejligheder. Alle måltider tilberedes i vores storkøkken efter makrobiotiske principper, som er den mest holistiske tilgang til mad, vi kender til. Hovedparten af ​​maden består af økologiske råvarer, fuldkorn, bønner, frø og lokale grøntsager, suppleret med mindre mængder frugt, nødder, tang og animalske fødevarer (for det meste fisk og æg). Et vegansk alternativ er altid tilgængeligt.

Nogle gange synger vi, sidder ved brændeovnen, ser film sammen eller spiller spil. Det er op til hver enkelt af os at bidrage og sikre, at der er de aktiviteter, vi har brug for.

Andre gange kan man have behov for at træde tilbage for at forbinde sig med sig selv eller naturen. Det er muligt at sidde ved et stille bord eller tage sin mad med udenfor hvis man føler behov for bare at være sammen med sig selv.