Flyvervej 10, 4750 Lundby

Bofællesskab

AVNØ OASIS

– bofællesskab

Det, der forener os, er Oasis-projektets vision og mission. Vi er ikke tilknyttet religiøse bevægelser, men opfordrer til en personlig tilgang til spiritualitet baseret på nærvær og oprigtighed.

Trin 1

Vi er i gang med at udvikle en lokalplan, der passer til vores projekt.

I mellemtiden har vi  fået tilladelse til at starte Avnø højskole med fokus på sundhed. (Den nuværende lokalplan giver mulighed for et sundhedscenter.)

Nogle af os er flyttet hertil for at tage os af ejendommen og få sat projektet i gang.

Trin 2

Tiltrække ligesindede medskabere af projektet. Bofællesskabet rummer familier, hvor mindst en person er hel- eller deltidsengageret i projektet.

Færdigudvikling af lokalplan og indhentning af diverse tilladelser. Justering af projektet, efterhånden som arbejdet med lokalplanen skrider frem.

Opretning af velfungerende arbejdsgrupper.

Sørge for, at Vitalitetsfonden har tilstrækkelig likviditet til at holde sig oven vande, indtil Avnø Oasis kan købe ejendommen.

Trin 3

Når lokalplanen er klar, diverse tilladelser på plads og kernegruppen er stabil kan Avnø Oasis overtage ejendommen og starte regenerative virksomheder eller gøre dem uafhængige, hvis de startede som en del af Vitalitetsfonden.

Hvad er fælles?

Ejerskab af ejendommen: Det er intentionen at  ejendommen skal blive kollektivt ejet af Avnø Oasis.

Måltider: Vores fælleskøkken laver dagligt 2-3 økologiske kernesunde måltider af høj kvalitet.

Faciliteter: Nederste del af hovedbygningen er fælles: Den indeholder blandt andet køkken, spisestue, vaskeri, fællestoiletter, reception, auditorium, gymnastiksal, kontorer og diverse fællesrum m.m.

Opgaver: Med et så stort fælles område, fælles madlavning og så mange aktiviteter, bør deltagere forvente at bruge omkring et par timer dagligt og en dag månedligt på fælles opgaver.

Delebilsordning: Siden vi for det meste arbejder hjemme har vi ikke brug for en bil til daglig. Avnø Carshare giver alle medlemmer adgang til en bil, når der er brug for det.

Hvad er semiprivat?

Kun for beboere: De 3 øverste etager i hovedbygningen, som indeholder 29 soveværelser med eget badeværelse og flere fællesrum, tekøkkener, linnedrum og kontorer.
Det er selvfølgelig tilladt at invitere gæster.

Hvad er privat?

Dit eller dine værelser. Hver voksen kan have mindst et soveværelse. Når lokalplan og andre tilladelser er på plads, står det dig frit for at investere i opgradering af din private bolig for at imødekomme dine behov, inden for rammerne af bygningsreglementet, for eksempel kombinere flere værelser til en lejlighed …

Snacks og specialkost, der ikke leveres af køkkenet.

Økonomi. Dine penge er dine.

Virksomheder. Kan være privatejede, c/o-selskaber eller fællesejede.

→ Seneste forskning: Husholdningerne i danske  økolandsbyer  har 30-50% lavere CO2-aftryk  end den gennemsnitlige danske husstand. Medlemmer af økolandsbyer (gennemsnitligt CO2-fodaftryk på 8,4 tons) har en lidt højere tilfredshed med livet, sammenlignet med den mest forbrugende fjerdedel af danskerne (gennemsnitligt CO2-fodaftryk på 22,6 tons).

 

Økonomi

Princip: Omkostningerne til fællesområdet deles mellem alle voksne. Omkostningerne for private områder fordeles efter størrelse.  Børn betaler kun for mad.

Månedlige udgifter beregnes således

 • en boligbetaling for hver boligenhed, som dækker forbrug samt ejendomsudgifter i forbindelse med private områder.
 • en fællesskabsbetaling for hver voksen, som dækker udgifter til fællesskabet, forsyningsselskaber og ejendomsudgifter relateret til det fælles område.
 • en måltidsbetaling, som dækker mad, der serveres fra køkkenet. Snacks og special kost er ikke inkluderet. Betaling for mad udgør 2000 kr. pr. måned for voksne og børn fra 12-18 år.  Børn fra 1-3 år betaler 1/3 pris. Børn i 4-11 år betaler ½ pris.
Eksempler

Månedlige udgifter for en voksen i et standardværelse:

 • Måltidsprogram: 2000 kr.
 • Boliggebyr: 2000 kr.
 • Fællesgebyr: 2000 kr.
 • I alt: 6000 kr.

Månedlige udgifter for 2 voksne, der deler et værelse:

 • Måltidsprogram: 4000 kr.
 • Boliggebyr: 2000 kr.
 • Fællesgebyr: 4000 kr.
 • I alt: 10.000 kr.

Månedlige udgifter for en familie på 2 voksne og 2 børn  (4-11 år) i 3 standard værelser:

 • Måltidsprogram: 6000 kr.
 • Boliggebyr: 6000 kr.
 • Fællesgebyr: 4000 kr.
 • I alt: 16.000 kr.

I tilfælde af ikke-standard værelse:

 • Træk 400 kr. fra boliggebyret for værelse med strå vægge.
 • Tilføj 1400 kr. til boliggebyret for et værelse med udsigt.
 • Tilføj 2000 kr. til boliggebyret for et værelse med udsigt og balkon.

Find status her, tilmeld dig vores mailingliste  for at få regelmæssig information, eller følg os på Facebook  Avnø Oasis  eller  Avnø Oasis Facebook-gruppe