Flyvervej 10, 4750 Lundby

Avnø Oasis – et økosamfund

AVNØ OASIS

– et økosamfund

Vi forbinder os kærligt med os selv, hinanden, omgivelserne og bidrager til en frodig planet.

Vi er taknemmelige for donationen, der gjorde det muligt at finansiere Avnø Oasis. Da vi bad om et lån, besluttede en generøs person at skabe en fond. Vi har designet Vitalitetsfonden, så den – når den har hjulpet Avnø Oasis til at blive klar til at købe ejendommen – kan understøtte flere projekter i opstartsfasen.

Vores organisation

Alle aktiviteter vil blive drevet gennem fondens CVR, indtil lokalplanen er klar, og Avnø Oasis køber ejendommen af fonden.

Læs mere om bofællesskab, grønt iværksætteri på Avnø Oasis eller Avnø Højskole.

Vi har valgt Sociokrati / Dynamisk selvstyre

  • Sociokrati gør at alle stemmer høres og der er fuld gennemsigtighed.
  • Alle deltager i arbejdsgrupper, der matcher deres færdigheder og interesser.
  • Hver arbejdsgruppe har klart definerede mål og mandat til at træffe beslutninger og oprette undergrupper inden for deres ansvarsområde.
  • Tilbagevendende opgaver formuleres ofte som rollebeskrivelser. Der afholdes valg, hvis flere kan klare opgaven.
  • Afgørelser baseres på, at ingen gør indsigelse. De er gyldige indenfor en aftalt periode.
  • Der bør gøres indsigelse, hvis en beslutning krænker vision, mission, mål eller værdier.
  • Arbejdsgrupper er dobbelt forbundet, idet ledere af undergrupper vælges af modergruppen og undergrupper vælger et af deres medlemmer til at repræsentere sig i  modergruppen. Både leder og repræsentant er medlem af begge grupper.
Vores måltidsprogram

For os har mad en høj prioritet. Hovedparten af maden hos os består af økologiske fuldkorn, bønner, frø og lokale grøntsager, suppleret med fermenterede fødevarer, frugter, nødder, tang og en lille mængde animalske fødevarer (for det meste fisk og æg). En vegansk udgave er også en mulighed for de, der ønsker det.

Vi bruger de makrobiotiske principper i vores madlavning, fordi det er den mest holistiske og mindst dogmatiske tilgang til mad, vi kender til. Da de makrobiotiske principper er en energisk tilgang til mad, giver det os mulighed for at vurdere fødevarer som passende eller uhensigtsmæssige med hensyn til et bestemt formål, i stedet for at dømme dem som gode eller dårlige i absolut forstand. Det åbner døren til et rigere liv på en højere vibration.

The macrobiotic principles also offers a safe approach to the vegan diet, which is becoming increasingly more popular both for ideological and climate reasons.

De makrobiotiske principper giver også en sikker tilgang til den veganske kost, som bliver mere og mere populær både af ideologiske og klimamæssige årsager.

Udover at smage dejligt og se lækker ud, åbner denne langsomme diæt vores sanser for verden omkring os, giver os mulighed for medfølende at forbinde os selv, hinanden og miljøet,  styrker følelsen af fællesskab, sætter os alle på samme bølgelængde, aktiverer kroppens selvhelbredende kræfter og er venlig mod jorden.

  • Forberedelse af et makrobiotisk måltid er en proces med bevidst skabelse, som begynder med at fokusere på behovene hos de mennesker, der skal spise måltidet.
  • Vi bruger for det meste uraffinerede, lokale og økologiske ingredienser, som primært er plantebaserede og fri for sukker, kaffe, tilsætningsstoffer og andre stimulanser. Vi har allerede en lille urt- og grønsagshave. Der tilbydes lækre desserter med “langsommere” sødestoffer, kornkaffe og urtete.
  • Baseret på folks behov og de tilgængelige råvarer skabes menuen.

Hvis dette er en ændring i din kost, kan du opleve nogle ændringer i krop og sind, efterhånden som de heler og tilpasse sig til at leve på en højere vibration.